Във VSG разработваме продуктов софтуер, който се използва в над 200 банки в САЩ. Компанията е на пазара в България повече от 10 години. Продуктите, които изграждаме, са съвременни решения за управление на корпоративно кредитиране, портфолио мениджмънт, асесмънт (assessment) на риска и цялостна организация на кредитния процес. Кой може да разкаже по-добре за нас от хората в екипа ни? Доброволно или заради един шоколад, приеха да разкажат за живота си във VSG.

Петя

Дойдох за един ден като фрийлансър, а останах като мениджър на екип!

Привет, аз съм Петя и работя във VSG малко повече от 3 години. Страстта ми към уеб дизайна ме срещна с фирмата, като ме извикаха за ден, в ролята си на UX/UI дизайнер. Помогнах на екипа да стилизираме платформа, която щяха да представят пред колегите в Щатите.

По същото време VSG търсеха такава позиция, затова съвсем логично ми предложиха след този ден да направим среща и да коментираме възможностите. Последва разговор, в който се включи един висок американец, присъствието на който и разговора на английски леко ме притесниха – признавам . След тази среща получих и оферта да се включа в екипа като дизайнер на уеб проекта. Отказах я, защото по това време бях на тийм лидерска позиция в старата си компания.

След няколко дни отново получих обаждане от VSG, в което ме канеха отново да се видим в офиса. Отидох, и Даниел, заедно с Марк Хил, основателят на компанията (високият американец, за който ви споменах по-горе), ми предложиха възможността да стана част от компанията като мениджър на токущо стартиращ проект/екип за фирмата. Видяли са в мен качествата, които търсят.

И така започна всичко…

3 години по-късно, години изпълнени с много предизвикателства, продължавам професионално да се развивам, както като мениджър, така и като дизайнер. Също така, компанията ми даде възможността да се срещна и изградя един страхотен (да се чете най-готиния) екип от 13 човека, с който не само работим, но също така се забавляваме и подкрепяме… заедно постигаме целите на компанията и допринасяме за развитието на VSG.

Симеон

Най-силно впечатление с представянето си ми направи VSG на събитието “Дни на кариерата в ИТ индустрията” през 2017 година. Затова реших да кандидатствам за стажа, който предлагаха.

Започнах като стажант във време, когато фирмата тепърва се разрастваше, и стажантска програма беше нещо ново за нея. Малко преди края на стажа ми предложиха работа и започнах като Junior Developer. Това беше старт на моята кариера като програмист, като и до ден днешен, четири години по – късно, продължавам да я градя тук.

През времето прекарано във фирмата се изградих изключително много професионално и личностно. VSG винаги ще бъде много специална за мен, защото ми даде възможност да сложа начало на една нова част от живота си и ми осигури стабилност и сигурност.

Част от нещата, които ме задържат тук, са невероятния екип от хора, с който е удоволствие, не само да работя, а и да прекарваме свободно време заедно. Друго, което харесвам, е постоянната практика на фирмата да налага използването на най-новите технологии, да се стремим да поддържаме продуктите си модерни и интересни за работа. Наистина е удоволствие да работя тук, да се чувствам значим и оценен.

Генадий

Бях на 41 години, когато реших, че е време да последвам детската си мечта и да стана програмист. На 43 оставих 25 годишния си бизнес, преместих се от Украйна в България с цялото си семейство и започнах да уча Софтуерно Инженерство в Пловдив.

Веднъж бях на конференция, където един от моите преподаватели имаше лекция. Попитах го дали може да ми помогне да си намеря работа. Неговият екип участваше в IT футболните турнири и се състезаваше с този на VSG. Така ме запозна с Даниел Петров, управител на компанията. Интервюто беше само с него, екипът беше по-малък тогава. Даде ми логическа задача и я решавахме на бялата дъска. Една година по-късно разбрах, че задачата е част от интервю процеса на Гугъл.

Наеха ме, въпреки че българският ми език по онова време беше на лошо ниво, а английският ми малко по-добре. Но след един месец отидохме на тийм билдинг в Батак за три дни и ми беше достатъчно да разбера, че мога да работя с тези хора за дълго време. Даниел е от тези мениджъри, които са на страната на хората в екипа, мога да разчитам на него от самото начало.

Започнах като Mobile Android Developer, но с времето научих JS, React Native, и участвах в изграждането на чат от самото начало, както и в дизайна на архитектурата. Запознат съм с домейна и имам възможност да работя с голямо разнообразие от технологии. Изградих навик да уча нови неща всеки ден и да мога да ги прилагам след това. Хората са това, което ме задържа вече 5 години в компанията и продължава да бъде основен фактор за мен, а и заплащането е много добро.

Иван

Вече 5 години и 3 офиса по-късно казвам добро утро на VSG. Казвам се Иван и работя като тийм лидер и back-end програмист, но започнах като junior. Разбрах за компанията от университета, в който учех. Един от преподавателите имаше информация, че във VSG търсят хора, защото бяха започнали да се разрастват, и ми предложи да кандидатствам. Така и направих!

Казват, че първото впечатление било най-важно – е, фирмата ми хареса и все още е така. Спомням си, че когато кандидатствах в компанията, бях получил виза за студентска бригада в Америка. Разбрахме се да започна работа, да замина, и като се прибера отново да се върна във VSG. Малко преди завръщането ми получих имейл от CEO-то на компанията – Даниел Петров. Интересуваше се от това как съм, как съм си изкарал и искам ли да се върна на работа. Бях много приятно изненадан от тази случка и спазих също моята част от уговорката.

Едно от нещата, които ме задържат, е, че можеш да отидеш при всеки един и да си говорите за какво ли не – от проблеми, до ежедневни шеги и различни ситуации. Колегите са много позитивни и приветливи хора.

Жоро

Отношението през последните осем години е все така лично и човечно във VSG.

Мой познат ме запозна с Даниел Петров – управител на VSG. Интервюто премина под формата на разговор в едно кафене близо до университета. Започнах като младши програмист без никакъв опит, но с огромно желание. Когато започнах да програмирам, знаех, че това ми доставя удоволствие и искам да го правя в дългосрочен план.

Основният продукт – решения за управление на корпоративно кредитиране, беше в първите си версии, и с него израствах и аз. Сменяхме технологии, пробвахме различни подходи и подобрявахме процеси. В онзи момент бяхме 4-5 човека и офисът ни беше в един апартамент. А днес сме в 2 офиса – Пловдив и Велико Търново, и се разрастнахме до 60 човека.

Моята роля е да участвам активно в архитектурните решения, стратегии и планиране на развитието на продукта. В компанията се грижим всеки от нас да израства и да се развива, както професионално, така и в личен план според интересите си. Насърчаваме се взаимно да имаме живот извън офиса и време за почивка. Така сме по-продуктивни и целеустремени.

Твоята история с нас е на път да започне. Разгледай отворените ни позиции тук или сподели за интересите си, за да се свържем с теб при подходяща възможност.