Senior Talent Expert във VSG Bulgaria

Какъв въпрос обича да задава тя на кандидатите и какво цели с него? Вижте какво отговори Васка Сивкова – Senior Talent Expert.

Интервюирала съм стотици хора и един от любимите ми въпроси е: „Какво търсите в следващата си позиция?“. При нас във Ви Ес Джи можете да чуете този въпрос в телефонно интервю или в интервю на по-късен етап в процеса. 

Искам да се уверя, че сте се насочили към нещо конкретно при търсене на нова работа. Ние искаме да наемаме хора с цели и мотивация за кариерно развитие.  

Ще се спрем на човек, който има конкретни причини да иска тази работа, защото от наша гледна точка той ще бъде по-мотивиран и заинтересован от работата и вероятно ще остане дългосрочно във Ви Ес Джи.

Намерете време да научите повече за фирмената култура и работна среда, за да сте подготвени в отговорите на този въпрос. Помислете по-конкретно към какви предизвикателства сте се насочили или какъв тип възможности искате да намерите в следващата си работа. Покажете мотивация и желание да учите, но споменете нещо специфично, което ви вълнува за позицията при нас.