Последната стажантската програма на VSG беше изключително успешна и сме горди, че след края и шестимата стажанти станаха част от екипа ни. Нашият подход е да съчетаваме теоретично обучение с практически задачи като даваме възможност на стажантите да прилагат знанията си в работа по реални проекти, да използват най-новите технологии и да напредват с невероятна скорост под менторството на нашите експерти.

Стартираме новата платена стажантска програма на VSG, която ще предложи още повече възможности за развитие на младите програмисти.

5 причини смело да изпратиш резюмето си към нас:

  1. Практическо и теоретично обучение
  2. Работа с опитни програмисти по реални проекти
  3. Предложение да станеш част от екипа ни
  4. Кариерно развитие във fintech сферата
  5. Подкрепящи колеги, спокойна и забавна работна атмосфера

Попитахме колегите ни от предходната стажантска програма какво е било полезно и важно за тях, какво научиха и върху какво работят в момента.

Николина Ив.
Junior Frontend Developer


Стажантската програма премина изключително добре. Натрупах много нови знания и надградих тези, които вече имах. Най-важното, което научих, е как да се справям с проблеми и да ги предотвратявам.

В никакъв случай не беше лесно, поради големината на проекта и разнообразието от технологии, които се използват в него. Но много ми помогна това, че можех да се обърна към всеки един от колегите, когато имах затруднения.

Работя в проект, разработван повече от 10 години в областта на финансовата индустрия. Най-интересното за мен е, че в него се използват едни от най-новите технологии, но и разнообразие от много други, което ми помага да обогатявам знанията си.

Бих препоръчала стажантската програма, защото ми помогна да усъвършенствам знанията си и да ги приложа в реален проект. Както и да натрупам опит и да опозная работната среда в компанията.

Мирослав М.
Junior Frontend Developer


Стажантската програма премина доста бързо. Хората „въвлечени“ в стажантската програма полагат големи усилия, за да направят всеки един от участниците техен бъдещ колега. Всъщност онбордингът не беше никак труден за мен, защото всеки в екипа и извън него ми помагаше и това доведе до бързо интегриране в работния процес.

Работя в екип с няколко колеги по миграцията на проект към по-модерна технология, която дава възможност да се приложат подобрения, както от функционална, така и от UI/UX страна, което прави процеса много завладяващ и интересен.

Бих препоръчал стажантската програма във VSG на хората, които искат да разберат какво представлява професията „програмист“, с какви процеси е свързана тя, с какви предизвикателства и как е възможно човек да се чувства добре докато е на работа.

Павлина В.
Junior Backend Develope
r

Стажантската програма премина успешно. Едно от най-важните неща, които човек може да спечели от стажа, са новите знания, както и опита в реална работна среда.

VSG предоставя финансови софтуерни услуги. Домейнът на нашия екип е свързан с документална обработка преди, по време и след отдаване на заем. Най-интересното е, че освен че развивам техническите си умения, обогатявам и знанията си за fintech индустрията. Всекидневно комуникирам както с българския, така и с американския екип, с цел синхронизиране на изискванията по разработване на новите функционалности на приложението. Това допринася за успешната ни работа в екип.

Бих препоръчала стажантската програма на VSG, защото се преминава през всяка една стъпка по пътя към създаването на Web application. Менторите са винаги насреща за въпроси, предоставяне на допълнителни ресурси и знания. Средата е приятелска и се дава възможност за развитие в желаната посока.

Ангел Д.
Junior Backend Developer


Стажантската програма премина доста систематизирано и последователно, по предварително направената от менторите програма. Тя включваше лекции, упражнения и създаване на реално приложение от начало до край. Това ни даде възможност да започнем работа по фирмения продукт преди края на програмата. Времето ни беше достатъчно да учим и също така да се забавляваме.

По време на стажантската програма се запознах с всички колеги от сегашния ми екип, което направи онбординг процеса много приятен и лесен. Познавах хората, с които ще работя, и ме приеха много добре и приятелски. Радвам се, че съм част от този екип. Интересни са ми предизвикателствата, пред които се изправям всекидневно – да работя по приложение, което помага на банките при отпускане на кредити и не само.

Програмата ми даде страхотен старт на кариерата като програмист. Натрупах много безценен и важен опит в сферата. От менторите си научих колко важна е работата в екип.

Тетяна Д.
Junior Report Developer


Стажантската програма беше много полезна и интересна. Участвах в програмата като Front-end developer, въпреки че нямах предишен опит. Обучението се проведе от много опитни колеги, които бяха търпеливи и винаги бяха насреща при нужда от помощ или съвет. Също така открих много готини хора в лицето на другите стажанти. Сприятелихме се, работихме заедно по проeкти, играхме заедно настолни игри и времето премина много бързо.

Най-важното, което научих, е да бъда смела за новите неща. Дори и да не умея нещо в момента, е достатъчно да имам желание, да положа усилия, за да го постигна. Новият ми екип ме прие сякаш винаги съм била част от него. Имах кратко обучение за начина на работа в конкретния проект, процесите и какво се очаква от мен.

В момента пробвам нови неща, защото работя като Database Developer. Уча се и работя с SQL. Най-интересно за мен е да уча по нещо ново всеки ден.

Стажантската програма беше много хубава възможност и шанс да се уча от експерти, които могат да споделят от опита си. Беше изключително приятно и полезно за мен.

Георги П.
Junior Frontend Developer


Стажантската програма за мен беше много интересна, с много емоции, забавни моменти и много предизвикателства. Научих се как да работя в екип, как протича работният процес, и най-вече много разнообразни техники, които се използват в програмирането.
Колегите винаги са били насреща и са ми помагали с усмивка и желание, когато съм имал нужда.

Най-интересното за мен са самите предизвикателства, които проектът предоставя. Сега работя по нови функционалности, сблъсквам се с проблеми и търся решения, което само по себе си е в основата на професията програмист.

Запознах се с много хора със същите интереси като мен и научих много. Когато погледна назад, виждам колко път изминах благодарение на стажантската програма. Затова я препоръчвам с две ръце. Даден ми беше шанс и той ми помогна да се развия не само професионално, но и в лично отношение, да бъда по-добър и да продължавам да надграждам.

Готов ли си за стаж като програмист във VSG? Ще бъде изключително полезна възможност за теб да придобиеш практически опит и да развиеш уменията си в областта. Ще имаш шанс да работиш по реални проекти и да се учиш от опитни професионалисти. Също така ще имаш възможността да изградиш ценни връзки и дори да започнеш работа на пълен работен ден след завършване на стажа. Стажантската ни програма може да бъде важна стъпка в изграждането на успешната ти кариера в областта на програмирането.